-
Bragg posted an update 8 months ago
Content
- Periaj Forțat Sau Incorect
- Întrebări Frecvente Despre Gingiile Îndepărtate
- Cum Să Preveniți Retragerea Gingiilor?
- Ce Cauzează Retragerea Gingiilor?
- Cum Să Preveniți Retragerea Gingiilor
- Interventie Chirurgicala
Lăsată netratată, boala gingiilor poate provoca distrugerea osului maxilar subiacent, ducând la o posibilă pierdere a dinților. Parodontita urmează, de obicei, gingivitei, stabilind stadiul pentru ca gingiile dumneavoastră să se retragă. Când se întâmplă acest lucru, gingiile și țesutul conjunctiv încep să se îndepărteze de dinți, ceea ce duce la formarea de pungi între dinte și gingii. Aceste buzunare adăpostesc bacterii, exacerbând inflamația și slăbind structurile care țin dinții în loc. În stadiile avansate, este posibil să începeți să pierdeți dinții din cauza pierderii și eroziunii osoase continue.
- Parodontita determină separarea dinților de gingii, formând pungi care prind bacterii și duc la infecție.
- Dacă aveți nevoie de tratament, medicul dentist va colabora cu un parodontist, un specialist în gingii, pentru a decide cea mai bună cale de acțiune.
- În timp ce folosirea aței dentare și periajul obișnuit îndepărtează bacteriile, particulele de alimente și placa, tartrul poate fi îndepărtat doar cu o curățare dentară.
- De aceea, este important să aveți grijă de sănătatea orală sau să abordați orice cauză subiacentă a gingivitei.
- În unele cazuri, mai mulți dinți slăbiți sunt îndepărtați de către dentist înainte de a cădea.
- CDA estimează că bolile parodontale, cum ar fi retragerea gingiilor, sunt responsabile pentru aproximativ 70% din pierderea dinților adulți.
Detartrajul și ștergerea rădăcinilor sunt similare cu curățarea dentară de rutină. Dar curăță mai adânc sub gingii, îndepărtând placa și bacteriile acolo unde periuța de dinți și ata dentară nu pot ajunge.
Periaj Forțat Sau Incorect
Boala parodontală – numită și boala gingiilor – se referă la inflamația și infecția țesuturilor care susțin dinții. Dar unii oameni sunt mai predispuși la această afecțiune decât alții, chiar și cu periajul și folosirea atei dentare adecvate. Chiar și cei cu o igienă orală bună și fără semne de infecție și inflamație pot avea gingii în retragere din cauza geneticii. Potrivit Asociației Stomatologice Americane, antecedentele familiale de boală parodontală este unul dintre factorii de risc pentru cineva care se confruntă și cu o recesiune a gingiilor. Potrivit CDC, 47,2% dintre adulții cu vârsta de 30 de ani și peste au o formă de boală a gingiilor, care este cauza principală a bolii parodontale. Retragerea gingiilor este un proces pe care unii oameni îl experimentează în care marginea țesutului gingival care înconjoară dinții se uzează sau se trage înapoi.
- Următoarele sunt câteva opțiuni de tratament care pot ajuta la reatașarea sau restabilirea țesutului gingival.
- Un pas principal în menținerea sau îmbunătățirea sănătății gingiilor implică curățarea dentară profesională.
- Recesiunea gingiei este atunci când țesutul gingiilor se trage de pe dinți, expunând rădăcinile de dedesubt.
- Detartrajul și rindeaua radiculară sunt unele dintre primele tratamente pentru retragerea gingiilor pe care un stomatolog le poate recomanda.
Scopul este de a îndepărta placa și tartrul care sunt atât de adânci sub gingii încât igienistul nu poate ajunge la ele. În timpul acestei proceduri, un parodontist face o incizie (tăietură) în gingii și creează un lambou. Acest lucru le permite să vă mute temporar gingiile înapoi de la rădăcinile dinților. Dar boala parodontală poate provoca gingii decolorate (roșiatice sau violete), umflate și sângerânde.
Întrebări Frecvente Despre Gingiile Îndepărtate
Pentru a efectua această intervenție chirurgicală, un parodontist ridică gingiile și apoi le pune la loc când procedura se încheie. Uneori, dinții apar și mai mult după operația cu lambou, deoarece gingiile se potrivesc mai bine în jurul lor. Aceasta este o consecință gravă a sănătății orale precare, care poate duce la pierderea dinților.
O bună igienă orală și controalele dentare regulate sunt cheia pentru a preveni, încetini sau opri retragerea gingiilor. Discutați cu medicul dentist pentru a obține sfaturi medicale personalizate despre tratamente în funcție de starea gingiilor dumneavoastră. Dacă curățarea în profunzime nu este suficientă pentru a trata afecțiunea, din cauza pierderii osoase în exces și a pungilor adânci, poate fi necesară o intervenție chirurgicală la retragerea gingiilor. Operația, cunoscută sub numele de grefă de gingie (sau de țesut) poate părea intimidantă, dar nu trebuie să intri în panică. În timpul procedurii, expunerea rădăcinii este tratată cu țesut de grefă din gură sau gură.
Cum Să Preveniți Retragerea Gingiilor?
Parodontita determină separarea dinților de gingii, formând pungi care prind bacterii și duc la infecție. O bună igienă orală include periajul dinților de două ori pe zi și folosirea aței dentare zilnic pentru a îndepărta placa dentară dintre dinți. Evitați să vă spălați dinții prea tare, deoarece acest lucru vă va face să vă uzați smalțul și să vă uzați gingiile.
- Modul în care vă îngrijiți gingiile după tratament depinde în mare măsură de amploarea afecțiunii și de abordarea de tratament sugerată de medicul parodont, un dentist specializat în gingii.
- Medicii parodontişti sunt specializaţi în tratamentul bolilor gingivale, aşa că, dacă recesiunea gingiilor dumneavoastră este severă, medicul dentist vă poate trimite la un parodontist.
- De două ori pe an (sau mai mult dacă este necesar) vizitați medicul dentist pentru detartrare și planificare radiculară – o procedură în care tartrul este îndepărtat atât de deasupra, cât și de sub linia gingiei.
- Cu toate acestea, pentru a elimina tartrul care se acumulează în timp și provoacă retragerea gingiilor, aveți nevoie de curățări cel puțin bianuale pentru a-l îndepărta.
- Dacă observați oricare dintre simptomele enumerate mai sus, programați imediat o întâlnire cu medicul dentist.
Uneori, proteinele care simulează țesuturile sunt suficiente pentru a-ți încuraja corpul să crească oase și țesuturi și, în acest caz, nu aveți nevoie de o grefă de gingie. Dacă este lăsată netratată, recesiunea gingiilor poate provoca leziuni severe și, în cele din urmă, poate duce la pierderea osoasă și chiar a dinților. Cu toate acestea, cu practicile potrivite, este posibil să preveniți apariția recesiunii gingivale. Un pas principal în menținerea sau îmbunătățirea sănătății gingiilor implică curățarea dentară profesională. Acestea îndepărtează placa și acumularea de tartru pe care periajul singur nu le poate aborda.
Ce Cauzează Retragerea Gingiilor?
În plus, este important să vă consultați medicul dentist sau parodontologul de două ori pe an sau conform recomandărilor. În concluzie, diferite tratamente și medicamente vizează în mod eficient diferitele stadii ale bolilor gingiilor. Combinarea intervențiilor stomatologice profesionale cu rutine diligente de igienă personală oferă o apărare împotriva bolilor parodontale, asigurând stabilitatea sănătății bucale pe termen lung. Persoanele cu boală gingivă moderată până la avansată pot avea nevoie de o intervenție chirurgicală de reducere a buzunarului (numită și chirurgie osoasă).
how many times a day should i use face wash
http://www.thejerseycowcompany.com/care-este-diferenta-dintre-nasacort-si-afrin/